Dyrlæger

Katie Svane Lindhe

Katie er uddannet dyrlæge fra Københavns Universitet i 2006, og har desuden en bachelorgrad i zoologi fra 1999.

Katie er foruden ejer og daglig leder af klinikken, også involveret i alt hvad der rør sig på klinikken. Til dagligt varetager Katie medicinske behandlinger, og især også tandarbejde på alle dyrearter. 

Med 24 års erfaring med dyrlægefaget og med 17 år som færdiguddannet dyrlæge, har Katie udviklet styrken i at se kæledyret for sin helhed – hvilket betyder en optimering af sundheden for dit dyr, samtidig med den bedste løsning for dig som ejer. Før Katie startede Dyrlægehuset Farum, har hun arbejdet som dyrlæge i hovedstadsområdet. Katie har operationsarbejde, tandoperation og medicinske udredninger som sine store interesseområder. Derudover er en af kerneværdierne for Katie at sørge for at oplevelsen hos dyrlægen foregår så stressfrit som muligt – både for dyret, men også for ejeren. Dyrlægehuset Farum bryster sig derfor af at være en stressfri klinik.

Foruden kæledyrenes og ejernes trivsel, er trivslen hos Katies ansatte også af stor betydning. Personalet bliver derfor jævnligt sendt på efteruddannelse, som skræddersyes individuelt til de interesseområder den pågældende medarbejder har.

Katie bor i Farum med sine to børn på henholdsvis 12 og 15 år. Derudover hjælper Katie mange adoptionskaniner, og de store løbegårde i haven er derfor hyppigt i brug. Udover kaniner har høns, sugar gliders, en hund og to akvarier fundet vej til adressen.

Chefdyrlæge Katie Svane Lindhe

Peter Rosenlund Friis

Dyrlæge Peter Rosenlund Friis tiltrådte her på klinikken medio september 2023, og er her 2 dage om ugen, og hvis der er et ekstra behov.

Han blev uddannet fra den Kgl. og Veterinære Landbohøjskole i januar 1980, og har således været praktiserende dyrlæge i 43 år.

Det første år var han i stordyrs- og kæledyrspraksis i Roskilde, og de følgende 3 år på det nystartede Greve Dyrehospital,hvor der var en omfattende videreuddannelse, forestået af amerikanske dyrlægespecialister.

I december 1983 etablerede han Vangede Dyreklinik, hvor han var chefdyrlæge indtil foråret 2020.

Peter tager sig både af patienter til intern medicin og kirurgi, men hovedinteressen er nok bløddels – og ledkirurgi.

I foråret 2020 gik Peter på pension, men savnede i den grad sin metier og de skønne kæledyr. - Så da coronaepidemien var overstået i foråret 2022 og Peter blev kontaktet af en dyreklinik, var han ikke sen til at genoptage

dyrlægegerningen.

Fritiden er primært helliget aktiviteter ved skov og strand i Odsherred, og ved hiking og alpint skiløb i Alperne.

Katrine Terp-Tran

Katrine er uddannet dyrlæge fra Københavns Universitet i 2018. Katrine har altid haft brændt for arbejdet i klinisk praksis, hvoraf især arbejdet med kaniner, eksotiske dyr og katte er en af de helt store passioner. Katrine er vokset op med heste og masser af katte, hvilket oprindeligt var årsagen til at hun læste til dyrlæge. Katrine er foruden at være dyrlæge også klinikkens mellemleder og hjælper derfor med den daglige drift af klinikken.

Hos Dyrlægehuset Farum arbejder Katrine med det mere specialiserede arbejde med kaniner og eksotiske dyr (fx tandbehandlinger), men også almindelige konsultationer af hunde og katte. Katrine har været en del af teamet hos Dyrlægehuset Farum siden begyndelsen, og du møder naturligvis Katrine i konsultationen eller i vagten, men derudover vil hun også være at finde på operationsstuen hvor hun varetager bløddelskirurgi. Katrine er også kattens ambassadør på klinikken og står for vores igangværende certificering som "Cat Friendly Clinic".

Katrine er især draget af intern medicin, og af interesseområder har Katrine mange, men særligt skal nævnes lidenskaben for kardiologi, urologi og inflammationsmarkører. Katrine deltager jævnligt på scanningskurser for at udvikle sine evner indenfor dette felt og er ved at videreuddanne sig indenfor kardiologi. 

Privat bor Katrine i Farum med sin mand og deres datter på snart 6 år og deres søn på 3 år. Hun trives med at tingene foregår i højt gear, samtidig med masser af bolde i luften. I sin fritid nyder Katrine når familien går på opdagelse, og dette sker oftest med datteren på ryggen i farverig vikle, eller ved siden af i løbevognen, hvis det skal gå ekstra stærkt.

At være aktiv er en vigtig del af Katrines liv, og har altid været det. Katrine har derfor prøvet kræfter med både snowboarding, ridning, gymnastik, fitness samt voltigering (som er gymnastik der foregår på hesteryg).

Dyrlæge Katrine Terp-Tran

Sasja Borup Pustelnik

Sasja er uddannet dyrlæge ved Københavns Universitet i 2015 og rejste herefter til England. Der arbejdede hun først i en lille landsby smådyrsklinik i Sheringham, Norfolk, hvor hendes interesse for kirurgi begyndte.

I 2016 indledte hun et 1 års roterende internship på Queens Veterinary School Hospital ved Cambridge University. Som intern arbejdede hun ved siden af specialister inden for ortopædisk- og bløddelskirurgi, intern medicin, neurologi og andre specialer. Her var hun med til at undervise studerende og så mange interessante patienter.

Efterfølgende arbejdede hun som akutdyrlæge indtil hun begyndte på en smådyrsklinik med kirurgiske henvisninger fra lokal området. Der blev hendes praktiske færdigheder udviklet både indenfor bløddels- og ortopædkirurgi. Hun gennemførte sit kirurgisk certifikat og bestod eksamen i 2022.

Sajsa er desuden, sammen med kun 11 andre dyrlæger i Danmark, uddannet og certificeret til at udrede og graduere BOAS-hunde. BOAS er en forkortelse for Brachycephalic Obstructive Airway Syndrome, som er en samlet betegnelse for de vejrtrækningsproblemer, der især rammer de såkaldt brachycephale hunderacer, dvs. racer med kort næseparti som f.eks. bulldogs og mops. Dette kan du læse mere om på Dansk Kennel Klubs hjemmeside: https://www.dkk.dk/alle-emner/sundhed-og-sygdom/boas 

Sasja flyttede tilbage til Danmark og startede hos Dyrlægehuset Farum i maj 2020. Udover at være konsultationsdyrlæge og vagtdyrlæge er Sasjas store interesse kirurgi hos alle dyrearter (kaniner, hunde, katte, marsvin, andre gnaver og høns og fugle). Sasja har stor interesse indenfor alle aspekter af kirurgi, blandt andet BOAS kirurgi der hjælper kortnæsede hunde få et bedre liv fri for deres vejrtrækningsproblemer, akut kirurgi som kejsersnit og fjernelse af fremmedlegemer og indenfor ortopædi er det korrektion af luxation af knæskallerne og korsbåndsskader.

Privat bor Sasja på Islands Brygge med sin søn på der lige er fyldt 1 år, og sin hund Phoenix på 8 år som hun adopterede for 6 år siden. Sammen laver de agility og nyder naturen. Sasja bruger også sin fritid til musik, dans, skiløb og vinsmagninger.

Dyrlæge Sasja Borup Pustelnik

Brynja Aradöttir

Brynja er en af vores yngre engagerede dyrlæger.Brynja er uddannet i juni 2023 og har passion for at hjælpe alle slags dyr. Hun tilser gerne alle dyrearter, og bidrager hvor hun kan, specielt fordyber hun sig i almen medicin, kirurgi og tandarbejde. Brynja drømmer om at efteruddanne sig i akupunktur, for at kunne hjælpe de aldrende smerteplagede patienter og er alment meget interesseret i støtte de aldrende patienter.

Brynja er fra Island og har boet i Island, Norge, New Zealand, Polen og nu Danmark. Brynja taler Engelsk og er rigtig godt i gang med det danske sprog.

Brynja bor med sin kæreste og deres 11 år gamle hund i Søborg. Hun bruger sin fritid til yoga, træner til maraton og elsker at bage til sin familie.

Sigrid Mortensen

Sigrid er en af de dyrlæger I kan møde i vagten hos Dyrlægehuset Farum. 

Til dagligt arbejder Sigrid hos Frederikssund dyreklinik. Privat bor Sigrid i Lynge med sin mand, barn og 3 Golden Retrievers.

Kim Fabricius

Kim er en af de dyrlæger I kan møde i vagten hos Dyrlægehuset Farum. 

Kim er uddannet dyrlæge fra 2017 og arbejder til dagligt i Frederikssund dyreklinik. 
Privat bor Kim i Frederikssund med sin kæreste og 2 små børn. Han har 2 hyrdehunde, som han træner lydighed
med, samt høns, slanger og fisk. 

Tine Søndergaard

Tine er en af de dyrlæger du kan møde i vagten hos Dyrlægehuset Farum. Hun blev uddannet dyrlæge hos Københavns Universitet i januar 2021, hvorefter hun blev ansat hos Djursjukhuset i Malmø.

Kaniner har dog altid været hendes største passion, og dette er grunden til at hun søgte videre til os. Under sin studietid har hun været i praktik rundt omkring hos kanindyrlæger, og har deltaget i en del kaninkurser. Derudover valgte hun at skrive speciale i sammenhængen mellem fodring og tandsygdom hos kaniner. Andre interesser inkluderer oftalmologi, billeddiagnostik og kirurgi.

Privat bor Tine på Østerbro med sine to kaniner My og Carl. Hendes fritidsinteresser inkluderer løbetræning, venner, strik og hækling.

Receptionister

Pia

Pia er vores søde Receptionist, og oprindeligt er hun uddannet operasanger fra Musikkonservatoriet og Operaakademiet og har været professionel sanger på diverse scener i ind- og udland gennem 30 år. Hun tog derefter uddannelsen som personregisterfører i Folkekirken, hvor hun har været ansat i 10 år. Her var kerneopgaverne CPR-registrering, bogholderi og administration samtidig med betjening af borgerne på kirkekontoret.

Hendes kompetencer er derfor en skøn sammenblanding af et aktivt, scenisk liv og det mere administrative, og fælles for dem har været et stort engagement i mødet med mange forskellige mennesker og glæden ved en god kommunikation og forståelse, som Pia vægter højt.

Hun søgte derfor stillingen som receptionist ved Dyrlægehuset Farum, hvor hun startede medio august ’23, og du vil møde Pia både i receptionen og ved telefonen, hvor hun vil gøre sit for, at det bliver en god og tryg oplevelse for kunden at komme til dyrlægen med sit kæledyr.

Pia har to voksne børn, og hun bor i Farum i hus med have, som er hendes store passion. I fritiden dyrker hun golf, Pilates, håndarbejde, musik og teater.

Veterinærsygeplejersker

Connie Hjelgaard Løfgren

Connie er uddannet veterinærsygeplejerske i 2015 og har modtaget Hansenberg medajlen for excellente faglige kompetencer. Derudover er hun i 2019 blevet autoriseret fagveterinærsygeplejerske i anæstesi til familiedyr. Hun har arbejdet på Skovlunde dyrehospital, hvor hun har stået for vejledning af klienter og pleje af en bred vifte af patienter, samt ansvarlig for operationspatienter efter færdiggjort fag-vsp uddannelse i 2019. 

Til dagligt bor Connie i Smørum med sin mand og to døtre på 4 og 6 år, samt deres kanin. 

Veterinærsygeplejerskeelever

Nivi Emilie Hammer

Nivi er 27 år og bor til dagligt i København og er lige startet på veterinærsygeplejerskeuddannelsen og er derfor elev hos os. Hun har arbejdet i Dyrenes beskyttelse. Derudover har hun brugt meget tid på frivilligt arbejde, som dyreredder hos Dyrenes Beskyttelse. 

Dyrlægestuderende & Klinikassistener

Martin Windfeldt

Martin har været ansat på klinikken siden april 2021. Martin har været rundt på forskellige poster på klinikken og har fungeret som klinikassistent, indtil sommeren 2022. Hvor han begyndte på dyrlægestudiet på københavnsuniversitet. 

Til dagligt møder du Martin i receptionen, i telefonen, samt på vagterne hvor han assisterer dyrlægerne. 

Privat bor Martin i Farum hos sin mor og far, sammen med deres tre katte, Flora, Mille og Bella, samt deres kanin Ninka. 

Dyrlægestuderende Martin Windfeldt

Klara Persson

Klinikassistent 

Sofie Grube

Sofie har arbejdet hos Dyrlægehuset Farum siden april 2023. Til dagligt læser hun til dyrlæge og har stor interesse og passion for kaniner og drømmer om at kunne arbejde med kaniner og andre eksoter, når hun bliver færdig som dyrlæge. 

På klinikken hjælper Sofie med en bred vifte af opgaver. Du vil bl.a. kunne møde hende i receptionen og ved telefonen, hvor hun laver tidsbestillinger og giver råd og vejledning, når der er behov. Derudover plejer hun de indlagte dyr, udleverer patienter og assisterer dyrlægerne i konsultationer og under diverse operationer.

Privat bor Sofie I virum med sin kæreste og 2 kaniner; Nellie og Woody. 

Evelyn Tanaya

Dyrlægestuderende