Professionel kastration af din kat

Når hankatte bliver kønsmodne, begynder de at strejfe meget, samtidig kan de også blive ekstra aggressive og derfor komme i slåskamp med andre katte, hvilket kan medføre store sår og bylder. Samtidig er der også en stor risiko for at de finder en hunkat i løbetid og derved uønsket får sat killinger i verden. Du kan undgå at din hankat bidrager til den voksende population af uønskede killinger ved at få ham kastreret. Hos Dyrlægehuset Farum har vores dygtige personale og dyrlæger adskillige års erfaring inden for kastration af alle slags katte. Kastrationen foregår under kompetent overvågning, med topmoderne udstyr og maksimal overvågning, så din kat får den bedste, tryggeste og så smertefri oplevelse som muligt.

Vores dyreklinik stræber efter at blive certificeret som Cat Friendly. Af samme årsag er vi særligt opmærksomme på at undgå at stresse din kat, ved dens besøg her hos os. Dette betyder også at vi blandt andet har en særskilt afdeling i receptionen, hvori det kun er tilladt for katte og katteejere at opholde sig. På denne måde sikrer vi at din kat ikke kommer til at mødes med en hund. 

 

Sådan foregår kastration af din kat

Når din kat skal kastreres, indleverer du om morgenen. Her vil han først gennemgå en forundersøgelse, hvor dyrlægen tjekker, at din kat er klar til bedøvelse. Dette foretages for at sikre at kun raske katte bedøves, for at mindske risikoen for komplikationer dermed give en ekstra tryghed for dig og din kat under indgrebet. Når forundersøgelsen er foretaget og din kat er godkendt til at kunne blive bedøvet, får han en såkaldt for-bedøvelse, hvorefter din kat bliver placeret i et bur, imens bedøvelsen begynder at sætte ind. Når han er helt afslappet og medicinen virker optimalt, er han klar til indgrebet. Dette betyder at han vil få lagt en lokal bedøvelse i testiklerne, som fjernes under operationen. Såret i pungen efterlades åbent og heler selv op. Han skal således ikke have fjernet sting efterfølgende.

Hvad sker der efter operationen?

Når indgrebet er overstået, vil din kat vågne op i armene på en sygeplejerske, og senere på dagen kan du få din kat med hjem igen. Under hele indlæggelsen af din kat fokuserer vi på at have stressfrie rammer og et trygt miljø, hvor din kat ikke kommer til at møde en hund.

Din kat skal holdes inde det næste døgns tid, eller i hvert fald til han er på benene igen, dette sikrer den bedste sårheling. Du bør desuden tilse såret dagligt de næste par dage. Skulle du blive i tvivl om selv det mindste, når du og din kat først er kommet hjem, er du altid velkommen til at ringe. Vi vil desuden meget gerne se din kat til et kontroltjek, for at sikre os at alt er som det skal være, og at der er korrekt heling af såret. Dette besøg er med i operationsprisen.

Fordele ved at få din kat kastreret

  • Du undgår at bidrage til bestanden af uønskede killinger
  • Du nedsætter sandsynligheden for at din hankat strejfer for langt
  • Du reducerer sandsynligheden for at din hankat kommer i alvorlige slåskampe

Hvor gammel skal katten være for at blive kastreret?

Hos Dyrlægehuset Farum er det vores anbefaling af du får din kat kastreret når han er mindst 2 kg, og gerne mindst 4-6 måneder gammel.