Nogle hanhunde vil, når de bliver kønsmodne, blive besværlige at leve sammen med. Det kan fx være, at de løber hjemmefra, er aggressive over for andre hunde eller lignende. Generelt kan de komme til at virke rastløse, og derfor overvejer mange, at få dem kastreret.

Hos dyrlægehuset Farum i Nordsjælland har vi dybt specialiserede dyrlæger med mange års erfaring inden for kirurgi og kastration, og vi står klar til at vejlede alle hundeejere i Farum, Furesø og Birkerød i forbindelse med kastration af din hund. 

Fordele ved at kastrere din hanhund

Når du får kastreret din hund, er der selvfølgelig fordele, som både du og din hund efterfølgende vil kunne nyde godt af, herunder:

  • Du undgår, at din hanhund gør en hunhund uønsket gravid
  • Besværlig hanhunde adfærd, som fx aggression overfor andre hunde, vil formindskes
  • Stress ved kontakt med hunhunde i løbetid vil formindskes

Den ulempe der er, ved at få din hund kastreret, er, at det i mange tilfælde vil blive sværere at undgå overvægt. Din hunds stofskifte vil ændre sig, og dette skal du som ejer være opmærksom på i forhold til hvor meget mad, du giver din hund.

Hvis du overvejer at få kastreret din hund, anbefaler vi, at du får en god snak med en af vores professionelle og erfarne dyrlæger. Herigennem kan vi vejlede dig på bedst mulig vis, så du kan tage det valg, der passer til netop dig og din hund.

Hvor gammel skal en hund være før den må kastreres?

Hos os anbefaler vi ikke, at du får din hund kastreret før den bliver kønsmoden i 8-10 måneders alderen. Forud for dette ved man nemlig ikke, hvorvidt kastration er nødvendigt, og samtidig er det heller aldrig for sent at foretage indgrebet.

Hør mere om kastration af din hund hos Dyrlægehuset Farum

Hvis du er i tvivl eller ønsker at høre mere, er du mere end velkommen til at kontakte os på tlf.: +45 44 22 22 26, hvor vi står klar til at vejlede og besvare dine spørgsmål. Vores dyreklinik ligger i Farum i Nordsjælland, men vi hjælper også gerne med kastration af hunde både i og omkring Furesø og Birkerød.