Professionel sterilisation af din kat

Når hunkatte er i løbetid, strejfer de meget, og opsøger gerne en hankat. Det betyder også, at verden er fyldt med rigtig mange killinger, som ikke har været meningen. Du kan undgå at din hunkat får et uønsket kuld killinger ved at få den steriliseret. Hos Dyrlægehuset Farum i Nordsjælland har vores dygtige dyrlæger mange års erfaring inden for sterilisation af alle slags katte. Vi har gode faciliteter med topmoderne udstyr og maksimal overvågning, så din kat får en god, tryg og så smertefri oplevelse som muligt.

Derudover er vores klinik cat friendly. Det betyder, at vi er ekstra opmærksomme på ikke at stresse din kat, når den er hos os på klinikken. Derfor har vi fx en særskilt afdeling i receptionen, hvor der kun er adgang for katte og katteejere, og hvor din kat med sikkerhed ikke vil komme til at møde en hund.

Sådan foregår sterilisering af din kat

Når din kat skal steriliseres, kommer den først til forundersøgelse, hvor dyrlægen tjekker, at din kat er klar til bedøvelse. Dette forgår om morgenen inden steriliseringen, og er dermed en ekstra tryghed for dig og din kat under indgrebet. Herefter får din kat for-bedøvelse, og den bliver placeret i et bur, hvor den kan slappe af, imens bedøvelsen virker. Så er din kat klar til indgrebet, hvor vi bedøver igen, og derefter fjerner æggestokkene. Efterfølgende syr vi huden sammen med sting, der forsvinder af sig selv, og som derfor ikke senere skal fjernes. Når indgrebet er overstået, vil din kat vågne op i armene på en sygeplejerske, og senere på dagen kan du få din kat med hjem igen. Under hele indlæggelsen af din kat fokuserer vi på at have stressfrie rammer og et trygt miljø, hvor din kat ikke kommer til at møde en hund.

Din kat får en krave med hjem, da den ikke må slikke i såret. Derudover skal det så vidt muligt også undgås, at den løber og leger de første 10 dage efter indgrebet. Hvis du er i tvivl om det mindste, når du og din kat er kommet hjem igen, er du altid velkommen til at ringe +45 44 22 22 26. Derudover tilbyder vi et kontrolhelingstjek, som er med i prisen, hvor vi tjekker, at alt er som det skal være, og at såret er helet korrekt.

Fordele ved at få din kat steriliseret

  • Du undgår uønskede killinger
  • Din kat kommer i løbetid næsten hver tredje uge mellem januar og oktober. Dette undgår du, når du vælger at få den steriliseret
  • Forskning viser, at sterilisering kan forebygge fx livmoderbetændelse, kræft i livmoderen, æggestok og mælkekirtler samt nedsætte risikoen for virussygdomme som katte-aids og katte leukæmi

Hvor gammel skal katten være for at blive steriliseret?

Hos Dyrlægehuset Farum anbefaler vi, at du får din kat steriliseret, når den er 4-6 måneder gammel eller vejer 2 kg.

Hør mere om sterilisation hos Dyrlægehuset Farum

Hvis du er i tvivl eller ønsker at høre mere om sterilisering af katte, er du mere end velkommen til at kontakte på tlf.: +45 44 22 22 26. Alternativt kan du sende en mail på info@dyrlaegehusetfarum.dk. Vores klinik ligger i Farum i Nordsjælland, men vi hjælper også gerne katteejere både i og omkring Furesø og Birkerød, hvis du ønsker at få din kat steriliseret.